VW utvikler stadig sine horisonter

WV er kjent for å ha et bredt samarbeid med flere sentrale aktører i mange land. De er jo også kjent for å flittig videreutvikle sitt konsern som startet allerede i 1937. De nyeste ideer og produkt utvikling som nå også omfatter storsatsning på elbiler og biler med såkalt kunstig intelligens som skal gjøre bilene og veiene tryggere. Andre veier de har gått er et samarbeid med blant annet Ford som er en av verdens største bilprodusenter. Så selv om Porsche kjøpe seg opp til over 50% av aksjene i 2009 har dette absolutt ikke påvirket viljen til å satse miljø bevist i fremtiden.

Nye tider nye ideer

En av WV nyeste produktutviklinger er nå stor satsning på elbiler og ifølge deres plan skal de produsere 22 millioner elektriske biler de neste ti årene fremover. Planen var i 2018 å produsere 50 forskjellige elbiler, dette ble siden i 2018 økt til å omfatte 70 nye modeller. Dette gjør elbiler til deres største satsning noensinne. Fra å være verdens største bilprodusent innen fossile brennstoffertil å bli verdens største elbilprodusent. Nylig lansertede de også Audi e-tron som er den aller første bilen i denne satsningen. Dette innebærer også at andre innstramninger må til, blant annet må flere tusen sies opp for å spare penger til denne nye storsatsningen.

Flere nye modeller

Første bilen ut er ID Neo som er på størrelse med dagen WV Golf. Etter denne skal modellene komme som perler på snor, SUV-en ID CROZZ, Seats el-born, Skoda Vision E, flerbruksbilen ID BUZZ sammen med den store sedanen ID VIZZION er dette noe skal passe alle brukere av elbiler i fremtiden. Når de også vil produsere Transporter med elektrisk motor gjør at denne bilen også vil bli benyttet av mange i jobb sammenheng, som blant annet håndverkere og varelevering.

Flere nye modeller

Med denne storsatsningen innen elbiler er planen å stoppe alle co2 utslipp i fremtiden. Når de nå kjenner til denne utviklingen av den store mengden batterier som vil trenges i fremtiden, ser de også på muligheten til selv produsere sine battererier i tiden som kommer. Nå har de startet samarbeider med flere kjente aktører som blant annet LG Chem, SKI, CATL og Samsung som allerede er godt etablert innen batteri produksjon. Dette mener mange er et strategisk samarbeid med tanken på å kunne produsere sine egne batterier i Europa i fremtiden.

Smarte biler for smarte sjeler

Biler med kunstig intelligens er fremtiden, dette kalles ACC, dette er en forkortelse for Adaptiv cruise control. Disse bilene kan «tenke» selv og bla annet redusere og øke fart med tanke på eventuelle hindringer foran og til en viss grad på siden av bilen. Dette innebærer at om du ligger for tett opp til bilen foran senkes farten automatisk, ingen hindringer så øker bilen farten opp til fartsgrensen, dette vil kjøre kjøreturen langt mere avslappende selv om den aldri kan erstatte deg som sjåfør.

Nytt samarbeid

Noe av det nyeste samarbeidet er mellom WV og Ford, to av verdens største bilprodusenter. Dettesamarbeidet som starter i 2022 skal gjøre at de sammen skal spare penger for å utvikle kommersielle kjøretøy i tiden fremover. Forhandlingene gikk over 6 måneder og bilprodusenten ble enige om å utvikle kommersielle varebiler og mellomstore pickuper i første rekke i fremtiden. Dette gjør WV til en av de største samarbeidspartnere til Ford.

Comments are closed.