VW og konsern modeller

Oppstarten av firmaet Volkswagen er fordi og de første førkrigsmodellene samt de første modellene etter krigen er så vidt presentert. Nå kommer jeg til å hoppe litt mer frem og tilbake og ikke følge noen rekkefølge hverken alfabetisk eller årstall eller noe. Bare ta modeller jeg finner på min vei som jeg finner det for godt å skrive noen linjer om. Kanskje kommer en lang historie om bobla senere her – kanskje ikke. Følg med så finner du det ut selv etter hvert;

Porsche

Ha ha ha kom ikke til første bilen engang før jeg bestemte meg for å begynne med en bil som ikke direkte er en VW, men er bilen til en av de som var med å grunnlegge firmaet VW. Ferdinand Porsche var en av hovedpersonene til oppstarten og hans familie har i alle år etterpå vært aktivt med i konsernet. Selv om Porsche og VW største delen av tiden har vært 2 selskaper, så besluttet de i 2009 om å gå inn i samme konsern og bli et firma. Porsche hadde da over 10 000 ansatte og VW hadde langt over 300 000.

Med sammenslåingen med Porsche kom det ganske mange nye biler inn i konsernet.

Porsche

Porsche har vel hatt verdens mest kjente og legendariske sportsbil. Ja jeg snakker selvfølgelig om Porsche 911. I produksjon fra 1964 og frem til sist på 80 tallet. Deretter en del utvikling og nytt navn på bilen, men fortsatt i en serie med biler som etterfølger 911. Selv den dag i dag løper det biler fra den serien på gatene mange steder i verden.

Porsche 911

Passat

Passat har i alle år vært en av VW sine bestselgere. Det er vel bare Golf og Bobla som har solgt bedre.

Den første passaten kom på markedet i 1973. Den var egentlig resultatet av samarbeidet mellom fire mindre bilprodusenter i Tyskland og NSU. Men den ble lansert på markedet som en VW.

Passaten har holdt på sin litt firkantede form de første 15 årene. Først da på slutten av 8 tallet gikk bilen gjennom en omforming og fikk en del mer aerodynamiske former og linjer. (Slik er det vel med alle både mennesker og annet – litt mer rund i formene etter man blir noe eldre!)

Passat er fortsatt i dag en populær bil og man kan se mange av de kjørende i Norge. Men det begynner å bli sjeldnere å se den gode gamle firkantede utgaven som er den «riktige» Passaten!

Golf

Jeg har ingen oversikt over hvor mange forskjellige typer og modeller Golf som finnes ute på markedet i dag. Men Golf har vært en av de aller beste salgs-suksessene til VW opp gjennom årene siden bien ble lansert i 1974. De er lansert syv generasjoner av Golfen, men hvor mange varianter innad igjen i hver generasjon – det er mange!

Golf må jeg har litt mer plass og tid på så den kommer jeg tilbake til igjen i neste artikkel. Henger du med enda?

Golf

 

Comments are closed.