Volkswagens nyeste SUV vil sannsynligvis ikke bli levert til USA

De aller fleste amerikanere elsker ting som er store og markante. Så gjelder det også når vi snakker om bil markedet. Men det som er litt merkelig er at Volkswagen ikke har noen planer om å lansere sin nyeste SUV modell på det amerikanske markedet. I dag finnes det allerede tre forskjellige SOV biler fra Volkswagen på markedet i Amerika. Det kan kanskje være grunnen, men uansett uforståelig for oss som bare ser på hva som skjer uten å vite hvorfor.

Positiv tilvekst

Den nye modellen Volkswagen T-Roc vil være tilgjengelig på det norske markedet en gang tidlig i 2018. Planene er eller var at det skal komme tre forskjellige modeller med jevne mellomrom utover i året. Det er først og fremst drivlinjene som er forskjellige på de tre modellene. Den første som kommer vil ha en 1 liters motor med manuell girkasse. Girkassen vil være en seks trinns kasse. Motoren vil yte 115 hestekrefter.

Den neste modellen som er planlagt vil ha 2,0 TSI bensin motor eller en 2,0 TDI diesel motor. Disse to maskinene yter henholdsvis 190 og 150 hestekrefter. Begge disse to modellene vil kunne leveres med syv trinns girkasse.

Den tredje T-Roc vil være 1,5 liters TSI motor bilen med syv trinns kasse, Og da med forhjulsdrift. Men også med 2,0 TDI motor og den nevnte 190 hestekrefters motoren. Og da til slutt vil man kunne bestille en T-Roc med 1,5 liters TSI motor som har 150 hestekrefter i kombinasjon med både 4MOTION firehjulsdrift og syvtrinns DSG girkasse.

Dette er ingen stor og ruvende bil, men den vil ha masse spesifikasjoner som du kan bestille eller utelate – alt etter eget ønske den dagen du bestiller bilen.

Alt dette var for det norske markedet.

USA

Det er jo litt betenkelig at de ikke skal lansere en bil de forventer mye av på et av sine største markeder.

Det er allerede tre SUV biler på markedet i USA fra Volkswagen. Den ene er «død» – Touareg. De to andre er Atlas og Tiguan. Men som kjent så elsker jo amerikaneren alt som er større enn normalt og det gjelder også SUV biler. Selv om denne er en liten SUV. Det har blitt spekulert på flere hold hvorfor det virker som om VW ikke har planer om å innta det amerikanske markedet med denne bilen?

Europa

Det er flere som har reagert. Når bilen ble presentert i fjor for lansering i Tyskland, kom det kun meldinger om det og ikke noe om Amerika overhodet. Automobil blader «klør seg i hodet» over dette og skjønner ikke hva som skjer. Mercedes og BMW har hver seg syv og fem SUV biler i det markedet, og det i tillegg gjør det bare enda mer merkelig.

Prisen på T-Roc ville gjøre at den ville selge godt er spådommene. En av deres tre SUV biler på andre siden dammen er snart historie også – Touareg.

Men holder VW igjen T-Roc fordi de snart kommer med en mer eksklusiv og dyrere Audi kanskje?

Bilen enten er eller vil bli tilgjengelig på de aller fleste markeder i Europa i løpet av 2018.

Comments are closed.