Volkswagen Golf varianter

Jeg er i ferd med å «grave» meg surfe meg gjennom mange av VW sine mange kjøretøy. Jo dypere man kommer i denne bunken jo mer spennende blir det bare. Om du er en observant leser så la du merke til siste bildet i forrige artikkel. Det var en utgave av en VW Golf, men det var ikke en Golf modell som vi kan se rullende her på gaten i Norge eller Europa.

Billen jeg satte opp et bilde av var en VW Gol – en utgave av Golf som produseres og selges i Brasil og på det Latin amerikanske markedet. Bilen har vært Brasils bestselger i 27 år helt frem til 2014.

VW Golf / Gol

VW Golf / Gol

Ganske sikkert på grunn av suksessen med Gol utgaven av Golf i Brasil, så ble bilen også solgt i en rekke forskjellige andre land etterhvert. Og selv produksjonen ble flyttet fra Brasil og til Iran i 2003.

Bilen har blitt solgt i Russland for en kortere periode under navnet Pointer. Kina har hatt bilen til salgs, Egypt har også hatt Pointer i salgslokalene for biler og landene i latin Amerika.

Golf er den bilen i Volkswagen systemet som har solgt absolutt mest. Og bilen kommer på pall plass (tredjeplass) over solgte biler på verdensbasis. Det er kun Toyota Corolla og Ford som F-serie biler som har solgt mer.

Det skulle ta kun like over 10 år å produsere og selge syv millioner biler for Golf. De neste syv millionene tok det like under syv år å sende ut til kunder. Bilen har hele tiden vært i utvikling, så det nytter ikke å detalj beskrive bilen her i en liten artikkel. Du får selv slå opp og lese alt om bilen om du ønsker det.

E-Golf

E-Golf

Men en bil som kom som var totalt forskjellig fra de tidligere. Bilen ble vist frem i 2013 på bilutstillingen i Frankfurt, mens den startet salget til kunder tidlig i 2014. Jeg snakker om Golf E eller e-Golf om du vil. Altså Golf sin elektriske versjon.

Volkswagen Citi er en bil vi ikke kjenner til her i nord. Det er en bil som først og fremst ble produsert i og for det sør afrikanske markedet. Eller produksjonen ble etter hvert flyttet dit. Bilen ble kun produsert med rattet på høyre sie. Så her i Europa er det kun få land som kunne ha benyttet den under normale forhold.

VW New Beetle

Etterfølgeren eller den amerikanske versjonen av Bobla er VW Beetle eller New Beetle. Den kom på markedet i USA i 1998 – omtrent tyve år etter at siste boble ble solgt «over there». Denne bilen var for øvrig også designet og skapt frem i USA – i selskapets design lokaler i California.

New Beetle er en totalt forskjellig bil enn hva man skulle tro ut fra navnet. Bobla har maskin bak og Beetle foran, Bobla har bakhjulstrekk og Beetle framhjulstrekk og Beetle var aldri ment som noen «billig bil» slik årsaken var for bobla.

VW New Beetle

Bildet viser en 2018 modell. Man kan fortsatt se de runde formene, men en totalt ulik bil en forgjengeren for 60-70 år siden!

Comments are closed.