Selskapet Volkswagen gruppen

At Volkswagen gruppen er et stort selskap er det liten tvil om. Men er det noen som egentlig forstår hvor stort det er av oss vanlige mennesker? Det er et mylder av selskaper og datterselskaper og så videre. Det er så mye at jeg fatter knapt hvordan det er mulig å holde styr på så mye. Men det er selvfølgelig mennesker i mange posisjoner som tar vare på det hele. Hvem som er den største direktøren i selskapet vet jeg ikke. Men det er sikkert flere i samme store størrelse så ikke det skal være en enehersker i et så stort selskap!

Mange datterselskaper

Her er en mini oversikt over forhåpentligvis de fleste selskapene som er med i VW gruppen. Gruppens navn er; Volkswagen Group. Selskapet er et aksjeselskap så det betyr jo at det er mange eiere igjen av dette imperiet. Ja det kan vel kalles et imperium når det blir så stort som dette?  Eller tar jeg helt feil og at et imperium er noe helt annet? Hmmm notat til meg selv – sjekk dette senere!

Selve moderselskapet er over 80 år gammelt.

I dag består det av mange selskaper med forskjellige bilmerker. De merkeselskapene for andre kjøretøy er; Audi AG, Bentley Motors Limited,

Bugatti Automobiles S.A.S. (subsidiary of Volkswagen France), Lamborghini S.p.A. (subsidiary of Audi AG), SEAT, S.A., Škoda Auto, Volkswagen Passenger Cars, Volkswagen Commercial Vehicles og Scania AB. Det er de forskjellige selskapene som driver med bilproduksjon.

Så er det andre datterselskaper som tar seg av finanser og logistikk; Volkswagen Financial Services AG, Volkswagen Leasing GmbH, Volkswagen Group Fleet International, Volkswagen Group Supply og Volkswagen Air Service.

Videre så har selskapet marine selskaper; Volkswagen Marine.

Av andre selskaper igjen rundt omkring i verden; Volkswagen Industrial Motor, Volkswagen Group China, Volkswagen Group of America, Inc., Volkswagen Group Australia, Volkswagen do Brasil, Volkswagen Group Ireland, Volkswagen Group Italia S.p.A., Volkswagen of South Africa (Pty) Ltd, Volkswagen Group United Kingdom Ltd.

Da har du en liten oversikt over gruppens selskaper.

Verdensomspennende

At firmaet er stort kan du enkelt se på spredningen av datterfirmaene. Selskapets hovedkontor finner du i Tyskland i Wolfsburg – en by som ligger mellom Hannover og Berlin. Men du finner datterselskaper på alle kontinentene. Det kinesiske markedet er firmaets nest største marked etter Europa. Selskapet var i 2009 den tredje største bilprodusenten. Bare Toyota og General motors var større. Det ble levert ut 6,29 millioner enheter til kunder det året. Primært Volkswagen, men også andre merker som Audi, SEAT, Skoda, Lamborghini, Bentley og Bugatti.

Firmaet hadde i 2014 626 000 ansatte og hadde en omsetning på 217 267 000 000 Euro. Tallet kan da igjen gangen opp med kronekursen for å få summen i norsk valuta. Tallet er så stort at jeg velger å beholde det i Euro. Resultatet ble 11,1 milliarder Euro i overskudd det året.

Selv om det har vært enkelte problemer med personer i selskapet de siste årene så har de sikkert klart å snu det til i dag. Men nyere tall foreligger ikke som jeg kan finne enda.

Comments are closed.