Noen av merkene under VW konsernet

Det som har blitt en gjenganger innen de forskjellige bil produsentene er at de blir kjøp opp av konkurrentene, Enkelte selskaper har blitt solgt flere ganger til de som har blitt blant de største innen bransjen. Kostnader og for lite salg har tvunget frem mange salg, men de fleste av bil merkene som har blitt kjøpt opp har fortsatt i samme stilen men da bare med nye eiere.

VW Group

Ett av disse selskapene som har kjøpt opp stort gjennom tiden er VW Group, selskapet har i dag hele 342 forskjellige datterselskaper som hovedsakelig er delt opp i to grupper. Det er da Finans Service Divisjonen og Automotive Divisjon. Bil avdelingen har i dag mange forskjellige merkenavn som blir produsert under VW Group, alt i fra enkle små biler og opp til dyre luksusbiler.

Porsche

Porsche

Det er kanskje litt merkelig å tenke på at mannen bak merket Porsche var også mannen som sto bak den første VW bilen, det var Ferdinand Porsche som startet opp bedriften i 1931. Porsche har sitt hovedkontor ligger i Stuttgart og de har utvalg som superbiler, sportsbiler og SUV biler i produksjonen.

Den første bilen i fra selskapet ble kalt Porsche 64 og var ett ganske morsomt skue sett med dagens øyne. Det ble brukt mange av delene i fra den kjente VW bobla og fikk da litt av boblas preg over seg. Bilen var opprinnelig beregnet for løp og den var da utstyrt men en boksermotor som ga 50 hk og klarte en toppfart på 160 km, en ganske høy fart for en bil på den tiden. Det var sønnen Ferry som sto bak den neste modellen deres, det ble Porsche 356 som egentlig bare var en prototype. Men interessen for bilen var stor så de bestemte seg for å starte produksjonen av modellen.

Selskapet satset stort innen bilsporten og gjerde det veldig godt der, mye på grunn av motorene som da ble brukt som ga høy effekt. Modellen Prosche Spyder 550 ble en god start innen bilsporten for selskapet, den største konkurrenten var i mange år merket Ferrari som har også gjort det veldig godt innen bilsportens mange forskjellige grener. Porsche er fortsatt tungt inne i bilsporten og bruker mye av den teknologien og utstyret i fra disse bilene til sine vanlige biler også.

Skoda

I fra dyre sportsbiler til en rimelig familiebil, Skoda er ett merke vi også kjenner godt her i landet. Merket er opprinnelig ett Tsjekkisk bilmerke som ble startet opp i 1905 av herrene Laurent og Klement. Bilene solgte godt både innad i landet og i utlandet, dette var enkle og billige biler som mange hadde råd til på den tiden.

Skoda

De klarte å overleve igjennom den første verdenskrigen ved å produsere krigsmateriell men rett etter at krigen var over ble de kjøpt opp av Skoda som da var Østerrike og Ungarns største industriselskap. Men de fortsatte med bilmodellen som solgte greit i årene som fulgte. Skoda holdt det gående på egenhånd frem til 1991 da det ble solgt til VW Group, men merkenavnet fortsetter den dag i dag.

Comments are closed.