Lamborghini under VW parasollen

Du har kanskje ikke hatt den som plakat på gutterommet, men dersom du har hatt det minste interesse for fine og flotte store biler så har du garantert hørt om Lamborghini. Det er en av de virkelig flotteste bilene og mest kjente bilene som har blitt lagd i historien.

Lamborghini er også fra samme landet som Ferrari, og nettopp Ferrari kan være en av de indirekte årsakene til at Lamborghini ble skapt. Det er litt usikkerhet rundt hvorfor Mr. Ferruccio Lamborghini startet med utvikling og produksjon av denne bilen, men ryktene skal ha det til at det er en krangel mellom ham og Enzo Ferrari som er hovedårsaken og som går igjen i alle historiene.

    Sorry, photo gallery is empty.

Folk rundt dem trodde jo nå at det hadde totalt rablet for Mr Lamborghini – han drev jo flere meget suksessfulle forretninger allerede. Og nå da inn på det markedet som Ferrari allerede hadde et godt grep virket umulig for mange.

Men ideen var der og allerede under utvikling og prototypen ble vist frem i 1963 og rullet ut som første produserte bil året etter. Det var en Lamborghini 350GT.

Volkswagen

Lamborghini går i dag inn i konsernet til Volkswagen i Tyskland. Der er det jo etter hvert flere andre som også har havnet. Så som Skoda, Audi, Bentley, Bugatti, Seat, Scania og Porsche med flere. Et gigantisk konsern i dag med alle disse bilmerkene og modellene. Men alt dette merker vel ikke vi som «mannen i gata» dersom vi skulle finne på å rusle inn i en butikk som selger Lamborghini, Bentley eller Bugatti for eksempel. Disse butikkene drives nok fortsatt som originale modell butikker offentlig – dette har jeg faktisk ikke sjekket eller vet med sikkerhet.

Våt drøm

Skal jeg snakke om hvilken av disse mange modellene som er min favoritt så må det vel bli en av de som har hatt absolutt mest suksess og har vært lengst i produksjon. Bilen jeg tenker på kom som prototype i 1971 og kom i produksjon tre år senere. Jeg snakker om Lamborghini Countach. Bilen var i produksjon helt frem til 1990. Det har kommet andre og meget fine modeller både før og etter denne, men av en eller annen årsak så fikk denne meget stor suksess.

Neppe aktuelt

Jeg orker ikke engang begynne å finne frem til prisen på en slik bil i dag. For det vil med meget stor sannsynlighet aldri blir aktuelt for min lommebok å kjøpe en slik bil.

Dersom jeg har fått riktig informasjon her så skal det være hele fire forskjellige modeller som er i produksjon hos Lamborghini nå. Samt det er jo fortsatt mulig å kjøpe mange av de eldre modellene i mange tilfeller også. Det finnes sikkert både brukte og ubrukte biler til salgs dersom man leter litt på de riktige plassene.

På bildet under her vises 2 utgaver av dagens Lamborghini Aventador. Den kom i produksjon i 2011 og er den nyeste modellen fra Lamborghini.

De tre andre modellene som fortsatt også er i produksjon er; Murciélago, Gallardo og Reventón.

Comments are closed.